top of page
knipselding.JPG

DE ZES PILAREN

Een rapport in pdf, een gebeurtenissenlijst in Excel, een indicatiekaart in GIS & een zip-file vol archiefmateriaal. Dat is hoe historische vooronderzoeken momenteel worden opgeleverd. De informatie is verspreid en moeilijk toegankelijk. Projectontwikkelaars, infrabeheerders, overheden, maar ook onderzoekers, hebben behoefte aan meer duidelijkheid en overzicht. Online Platform LINX biedt dit overzicht. Wij bieden een toegankelijke, vraaggestuurde onderzoeksmethode, gecombineerd met een centrale bibliotheek die we samen versterken.

 

Onze missie is opgebouwd aan de hand van zes kernpilaren:

overzicht, herleidbaarheid, consistentie,
efficiëntie, toegankelijkheid & communicatie.

Binnen LINX kunt u de informatie over uw project op verschillende manieren terugzien. Bent u enkel geïnteresseerd in de huidige status van uw bodembelastingkaart kunt u deze eenvoudig terugvinden. Bent u op zoek naar meer gedetailleerde informatie? Dan kunt u binnen LINX alle relevante gebeurtenissen uit de geschiedenis voor uw projectgebied(en) raadplegen. Deze data is zowel in een lijst- als in een kaartweergave zichtbaar. Hierdoor heeft u eenvoudig overzicht van de informatie die u nodig heeft, op de manier die het best bij u past.

OVERZICHT

Screenshot Maasvlakte.JPG
Screenshot bron in gebeurtenis.JPG

HERLEIDBAARHEID

Verschillende data (zoals bronnen, gebeurtenissen & analyses) wordt tijdens het uitvoeren van een onderzoek aan elkaar gekoppeld. Bent u benieuwd naar de bronnen waarop een analyse is gebaseerd? Met enkele klikken kunt u de analyse tot aan het originele bronmateriaal herleiden. Hierdoor heeft u meer inzicht in het onderzoeksproces en kunt u met uw eigen ervaring, en eigen visie kritischer meedenken met het onderzoek.

CONSISTENTIE

Door middel van vraaggestuurde formulieren wordt ervoor gezorgd dat de invoer van data altijd op een consistente en herleidbare manier plaatsvindt. U hoeft niet langer op een speurtocht door een pdf. De analyses en beredeneringen van de onderzoeker zijn in LINX immers eenvoudig te volgen. Alle onderzoeksbureaus die werken in Online Platform LINX voeren hun onderzoek uit via dezelfde formulieren. 

Screenshot gebeurtenisformuleir.JPG
Screenshot Gebeurtenissenkaart.JPG

EFFICIËNTIE

Archiefmateriaal dat belangrijke gebeurtenissen beschrijft (zoals bijvoorbeeld aanvallen met bommenwerpers of grondgevechten) kunnen in LINX worden hergebruikt en opnieuw worden toegepast in een ander project. Hierdoor kunnen aangemaakte gebeurtenissen uit een project, opnieuw worden gebruikt in een ander project. Dit zorgt voor kostenbesparing bij nieuwe projecten, omdat er niet opnieuw archiefmateriaal hoeft te worden ingewonnen, en de gebeurtenis al is beschreven.

TOEGANKELIJKHEID

Omdat Online Platform LINX online beschikbaar is kan deze eenvoudig via een internetverbinding geraadpleegd worden. Open een laptop of computer met internet, en u heeft alle relevante data voor uw project vliegensvlug bij de hand. Er is ook geen ingewikkelde installatie van software voor nodig. Een gebruikersnaam en wachtwoord is alles wat u nodig heeft.

Screenshot Bibliotheek kaart.JPG
Screenshot opmerkingen.JPG

COMMUNICATIE

Binnen LINX kunnen opdrachtnemers en opdrachtgevers eenvoudig contact opnemen over een lopend of afgerond onderzoek. Heeft u een vraag over een specifieke analyse of gebeurtenis? Laat een opmerking achter! Daarnaast is het ook mogelijk om in LINX met collega's te praten over de data of projecten binnen LINX.

bottom of page